8 keer daten in de zomer

midget golfOf je nou op een eerste date gaat of al 10 jaar samen bent, daten is leuk. Ik houd van daten. Met vriendinnen, papa en mama, oma en J. En helemaal in de zomer, wanneer het zonnetje (meestal) schijnt, de dagen (in ieder geval) langer duren en de temperaturen (gemiddeld) rond de 20 graden liggen, ga ik het liefst elk weekend op date in de buitenlucht.

Omdat ik tot september moet wachten op mijn vakantie, breng ik tot die tijd mijn weekenden datend door met de liefste mensen om me heen en vormde het de inspiratie voor deze zomerdates met een groen tintje.

1. Midget golfen  
In Egmond aan Zee vind je op loopafstand van het strand restaurant Natuurlijk. Hier hebben ze een heerlijk terras met een biologische menukaart en je kunt er midget golfen op de 18 holes baan. De perfecte date als je niet alleen een drankje wilt drinken op het terras en een perfecte locatie om daarna de date af te sluiten met een romantische wandeling op het strand.

2. Picknicken in het park 
Mijn favoriete dates bevatten eigenlijk altijd iets met eten. Ik houd van koken, van eten, en daarom ook van picknicken. In het park of op het strand, de middag of de avond, het maakt niet uit. Het heeft gewoon iets om samen op een kleedje te genieten van zelfgemaakte picknick hapjes. Nu heb ook ik niet altijd zin om in de keuken te staan en uitgebreid te koken. Gelukkig kun je daarom ook kant en klare picknickmanden bestellen. Bij Anne & Max bijvoorbeeld haal je een goed gevulde picknickmand met verschillende sandwiches, een salade, fruit en een vers sapje. Woon je in Amsterdam? Kijk dan eens op de website van Picnic Company. Hier kun je namelijk kiezen uit biologische picknickmanden in verschillende thema’s. Het enige waar je zelf nog aan hoeft te denken is een kleedje om op te zitten en een comfortabele outfit –jurkjes blijken niet echt geschikt voor een picknick.

picknick

3. Schuif aan bij het Tuindiner 
Oké honestly, dit is eigenlijk mosterd na de maaltijd, ze zijn namelijk al helemaal volgeboekt. Desondanks zeker iets om voor volgend jaar in je agenda te zetten. Want het concept Tuindiner brengt de romantische Italiaanse sfeer naar Nederland. Voor €52,50 neem je plaats aan een fris gedekte lange tafel in een prachtige tuin omringt door druivenranken en bloemen. Daar kun je samen met maximaal 50 andere gasten genieten van een heerlijk biologisch 5 gangen diner met (live) muziek.

4. Suppen in de grachten van Alkmaar 
Onlangs heb ik voor het eerst gesupt. Niet in Alkmaar, maar in de grachten van Lier in België. Het blijkt niet een van mijn talenten te zijn, maar levert gegarandeerd hilarische momenten op als je besluit om met je date te gaan suppen en vervolgens als Bambi staat te wankelen op je benen. Je kunt op verschillende plekken in Nederland suppen, maar het leuke aan El Kombi Sup in Alkmaar is dat ze regelmatig events organiseren waarbij ze het suppen combineren met een clean up op het water.

Suppen

5. Zomerlicht 
Over twee weken ga ik samen met mijn vriendinnen eten op het Forteiland Pampus. In de zomermaanden kun je daar aanschuiven bij Zomerlicht. Vanaf de haven bij IJburg word je door een boot opgepikt om over het IJ richting het kleine eiland te varen. Daar kun je 3 uur lang genieten van een proeverij met kleine gerechten (biologisch, duurzaam en veel uit eigen tuin). Speciaal voor Zomerlicht wordt het fort uitgelicht en kun je op verkenning door het gangenstelsel. De ideale setting voor een romantische date of gewoon met je besties.

6. Shoppen op de biologische markt 
Nederland telt steeds meer biologische markten waar je de mooiste producten kunt vinden. Het leuke aan de markt vind ik dat je veel van de producten meteen kunt proeven. Deze date is vooral leuk als je allebei van koken houdt. Loop samen een rondje over markt en duik daarna samen de keuken in om een lekker diner te bereiden. Iets minder van het samen koken? Op de markt vind je ook veel lekkere hapjes voor bij een wijntje.

20170701_191811

7. Samen brunchen
Weer eens wat anders dan een drankje drinken of uit eten gaan. Het lekkerst met American pancakes of wentelteefjes en mimosas. Op www.eerlijkwinkelen.nl en www.puuruiteten.nl vind je duurzame restaurants bij jou in de buurt.

8. Pak een OV-fiets voor een trip down memory lane 
Op bijna 300 treinstations kun je voor nog geen 4 euro per dag een OV-fiets huren. Neem de trein naar een klein station ergens in Nederland en pak vervolgens een fiets om de omliggende dorpjes te verkennen. Als je net als ik vaak verhuisd bent naar kleine dorpjes op het platteland, dan is het leuk om samen een trip down memory lane te maken door de dorpjes waar je bent opgegroeid.

4 gedachtes over “8 keer daten in de zomer

Plaats een reactie