Miss Brown’s Favourites: regenlaarzen van Nokian

_DSC0775.JPGZaterdagochtend nog geen 7 uur. Het regent buiten. Keihard. Voor de meeste mensen, is dit een klein geluksmoment. Wakker worden door de regen, beseffen dat je er niet uit hoeft en lekker blijven liggen. Ik had opeens extreem veel zin om in de regen te gaan hardlopen. Dat is nieuw. Tegenwoordig heb ik “iets” met regen. Hardlopen in de regen, naar het strand met regen, wandelen door de stad in de regen.

Waar dat opeens vandaan komt, weet ik niet. Misschien omdat je tegenwoordig heel veel leuke regenkleding hebt en die afgrijselijke te grote regenpakken waarmee je vroeger al niet gezien wilde worden niet meer nodig zijn om de regen te trotseren. Een goede voorbereiding is het halve werk. De Noren hebben niet voor niets de uitdrukking ‘det finnes ikke dårlig vær bare dårlige klær’ (slecht weer bestaat niet, alleen slechte kleding). And I could not agree more.
_DSC0772.JPG
Een paar weken geleden stuitte ik op de regenlaarzen van het Finse merk Nokian en was meteen verkocht. Samen met de Zweeds/Finse designer Julia Lundsten heeft Nokian een hele toffe collectie handgemaakte rubberlaarzen uitgebracht, die eruit zien als ‘normale’ laarsjes. En dat is handig! Want op weg naar werk, kun je die regenlaarsjes met een gerust hart dragen onder je ‘office look’. Mijn favourites: de Nokian Ankle Wedge Boots. Ze zijn handgemaakt, duurzaam, waterdicht, zitten werkelijk als pantoffeltjes en in tegenstelling tot mijn andere regenlaarzen krijg je hier geen klamme voetjes in.
_DSC0790
Nokian 
Nokian is een Fins merk dat al ruim 100 jaar handgemaakte laarzen produceert. Naast dat de laarzen gemaakt worden van natuurlijk rubber, hechten ze bij Nokian ook veel waarde aan een duurzaam productieproces. Duurzaam omgaan met grondstoffen, recycling en het beperken van verspilling staan centraal.
Nokian
Hebben 
Mijn classy stadsregenlaarsjes zijn natuurlijk superleuk, maar misschien wat prijzig en minder geschikt voor outdoor activiteiten. Nu hebben ze gelukkig ook ‘gewone’ regenlaarzen. Uiteraard net zo hip en in allerlei kleuren verkrijgbaar. Ideaal voor een strandwandeling of een wandeling in het bos. De laarzen zijn te koop vanaf 79 euro. Je koopt ze online of bij A Piece of Finland en de Geitenwollenwinkel in Amsterdam. Ze vallen iets groter dan normaal, dus je kunt het beste kiezen voor een maatje kleiner.

Nokian 2
Check voor meer info de Nederlandse Facebookpagina.

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s