Happy New Year!

Happy New YEarNet zoals de rest van Nederland heb ook ik dit jaar weer goede voornemens gemaakt. En zoals dat meestal gaat bij goede voornemens, duren ze nog geen week. Bij mij ging het al fout op dag 1.

Mijn eerste goede voornemen was namelijk om op 1 januari 2016 een blogpost te plaatsen over mijn groene voornemens voor het komende jaar. Een iets te ambitieus voornemen na de feestdagen. In plaats van achter mijn laptop te kruipen, lag ik namelijk de hele dag met een deken op de bank naar Disneyfilms te kijken.

En hoewel ik vandaag nog steeds niet de moeite heb genomen me enigszins knap aan te kleden (mijn nieuwe joggingbroek zit gewoon te lekker) en ik Frozen nog wil afkijken (ik was in slaap gevallen), moet ik toch wat doen van mezelf. Dus heb ik mijn laptop en goede voornemens van vorig jaar erbij gepakt om te beginnen aan mijn voorgenomen blogpost van gisteren. Beter laat dan nooit.

2016

Aangezien ik vorig jaar toch zo lekker bezig was (blog beginnen -gehaald, korter douchen -niet gehaald, een nee/nee sticker op mijn brievenbus plakken -gehaald, alle verlichting in huis vervangen door LED-verlichting -gehaald) en ook dit jaar weer goede anekdotes nodig heb om over te bloggen, durf ik het aan om naast een ‘basic’ lijst (2 nieuwe steden bezoeken, een mooie reis maken, leniger worden met yoga en een loopbaancoachingtraject volgen), ook weer een paar duurzame new years resolutions te maken:

Korter douchen
douchecoach_600
Poging 2. Ik hou van douchen en ik douche dan ook lang. Te lang. Soms wel 20 minuten. En dat is best erg als je bedenkt dat een gemiddelde Nederlander 9 minuten onder de douche staat. Maar het kost me op een of andere manier veel moeite om de kraan dicht te draaien, helemaal nu het winter is. De ‘douchecoach’ die ik vorig jaar had aangeschaft bood geen uitkomst. Allereerst gleed hij steeds van de wand en daarnaast kon ik dat ding gerust 3 keer omdraaien. Opnieuw het voornemen korter douchen dus. Van 20 minuten naar 8 minuten moet lukken toch, of ben ik dan weer te ambitieus?

Nespresso capsules recyclen 
nespresso
De ultieme afsluiter van de dag: ’s avonds na het eten met een kopje Nespresso koffie, ‘iets lekkers’ en een boek op de bank. Het ‘iets lekkers’ en het boek zijn vaker afwezig dan aanwezig, maar koffie is een soort van gewoonte geworden. Al die Nespresso cups belanden na gebruik gewoon bij mij in de prullenbak en dat terwijl ik bij iedere aankoop keurig gewezen word op de mogelijkheden om de cups de recyclen. Laaghangend fruit dus: het recyclen van mijn cups.

Vaker naar de biologische markt  
markt.png
Het aantal fairtrade en biologische producten in mijn (koel)kast is het afgelopen jaar aardig toegenomen. Toch merk ik dat ik vooral bij last minute aankopen kies ik voor de makkelijke weg: de dichtstbijzijnde supermarkt en de prijs. Shame on me, ik kan ook zelf nog wel wat vaker mijn eigen advies opvolgen en boodschappen doen met een boodschappenlijstje. Een oud collega tipte me over de biologische markt aan het Kerkplein in Alkmaar. Iedere zaterdag kun je daar betaalbare biologische producten inslaan. Extra duurzaam, omdat de producten niet in plastic verpakt zijn. Niet vergeten om een tas mee te nemen dus.

Fair Fashion
fashion-revolution-day-quote.jpg
Iets waar ik me weinig in heb verdiept, is duurzame mode. Ik steek min of meer mijn kop in het zand en onder het mom van ik doe al duurzamer dan de gemiddelde mens ben ik de afgelopen week losgegaan tijdens de uitverkoop.  Wellicht mijn meest uitdagende voornemen voor dit jaar: het voornemen om te kijken naar waar mijn kleding vandaan komt en een aantal duurzame basics aan te schaffen. Dat houdt het jaar weer spannend toch?

Doorgaan met bloggen
michon.png
Hoe mijn komende jaar ook gaat verlopen, mijn leukste groene voornemen is toch wel mijn voornemen om door te gaan met mijn blog. Aan de voornemens hierboven te zien, zal ik ongetwijfeld ook het komende jaar weer genoeg inspiratie opdoen om te schrijven, dus stay tuned!

Gelukkig nieuw jaar allemaal!

Advertenties

Een gedachte over “Happy New Year!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s