Hotspot: De salon van Rosie de Haas in Alkmaar

Foto Rosie de haasHet aantal keer dat ik in het verleden thuis huilend voor de spiegel naar mijn nieuwe coupe heb staan kijken is groot. Ik stel mijn kappersbezoek dan ook zo lang mogelijk uit. Maar sinds mijn bezoek aan de salon van Rosie de Haas in Alkmaar heb ik daar geen reden meer voor. Wat een leuke salon!

Nog voor dat ik als klant in de stoel had plaatsgenomen, was ik al fan van deze salon. Je begrijpt meteen wat ik bedoel als je de salon binnenloopt en kennis maakt met de eigenaresse, Rosie de Haas. Ongeveer een jaar geleden ontmoette ik Rosie tijdens mijn werk. We hadden een heel leuk gesprek en ik was meteen onder de indruk van deze duurzame doener. Alkmaar kan wat mij betreft wel wat meer van dit soort inspirerende ondernemers gebruiken die laten zien dat duurzaamheid vanzelfsprekend is.

Tijdens onze ontmoeting beloofde ik Rosie dat ik een keer langs zou komen voor een knipbeurt. Gezien mijn ervaring met de kapper liet dat bezoek even op zich wachten. Dagen werden weken, weken werden maanden, een jaar ging voorbij. Maar toen was het moment daar. Droog pluis haar, dode punten, ik kon er echt niet meer omheen: het was tijd voor een bezoek aan deze duurzame salon.
salon
Fan, fan, fan 

En voor het eerst in mijn leven heb ik een favoriete kapper. Eigenlijk is alles gewoon leuk aan deze salon: de frisse en natuurlijke inrichting (spring is in the air), de mooie producten die er te koop zijn (duurzaam), en natuurlijk Rosie zelf (een professional die weet waar ze het over heeft). Voor € 34,- krijg je een all-in behandeling. Dat betekent een warme ontvangst met een lekker kopje koffie of thee, je haar wordt gewassen, geknipt en je gaat met een perfect geföhnde coupe én handige tips de deur weer uit. Heel verantwoord naar een duurzame kapper gaan, kan tegenwoordig dus ook gewoon en is nog betaalbaar ook. Wat mij betreft is het een aanrader. Online kun je bovendien heel makkelijk een afspraak maken.

Ook leuk: Rosie verkoopt ook ecologische haarproducten, sieraden van Daybydee en YONI tampons.

3 vragen over de salon aan Rosie
rosie_05_homeslider
Wat is een duurzame kapsalon precies? 

“Een duurzame kapsalon is volgens ons ingericht en verwarmd op een klimaat neutrale manier. Wij kiezen daarnaast bewust voor de inkoop van duurzame producten. Zo werken we uitsluitend met de ecologische haarproducten van Evo en Oway, krijg je bij ons fairtrade koffie en thee en halen we onze schoonmaakproducten bij Ekoplaza. Op die manier dragen we bij aan een  betere en schonere wereld. Wij proberen ook zo weinig mogelijk afval te produceren en recyclen het afval dat we overhouden. Natuurlijk lukt dit niet altijd.”

Rosie de Haas 1
Werken duurzame haarproducten net zo goed? 

“Ze zijn beter! Wij gebruiken haarverzorgings- en stylingsproducten van Evo en kleuringen van Oway. Evo is duurzaam geproduceerd en verpakt. De producten zijn ook parabeen-, sulfaat- en silicoonvrij, waardoor je haar beter in model blijft zitten, het niet verzwaart en niet vet wordt. Onze kleuringen zijn van Green Chemistry van Oway. Deze kleuringen bevatten geen ppd en amonia waar veel mensen allergisch voor zijn. Het is verpakt in de resten van suikerbiet, aluminium en glas. Oway verbouwt alle essentiële oliën zelf in Bologna Italië. Omdat de haarkleuring van Oway zo zacht is voor je haar en hoofdhuid, zien wij dat de kleur glanzender en mooier blijft.”
evo
Tips voor een duurzame coupe?
“Zorg  allereerst voor het juiste model. Kijk naar de natuurlijke valling van je haar. Het moet bovendien passen bij wie je bent en de vorm van je gezicht. Kijk ook kritisch naar je haarkleur. Past het bij je huid? Stralen je ogen? Heb je niet elke twee weken uitgroei omdat het teveel afsteekt bij jouw eigen haarkleur? Tot slot, gebruik de juiste producten voor je haar. Last van futloos en slap haar? Probeer dan eens volumeshampoo met proteïne uit planten in plaats van siliconen. De proteïne uit planten versterkt je haar en lijkt het meest op ons eigen proteïne. Je zult zien dat je haar sterker wordt en veel beter in model blijft zitten.”

Meer tips en haarinspiratie? Kijk dan op de inspiratiepagina van Rosie.
rosie
Rosie de Haas | Groot Nieuwland 6 | Alkmaar | Facebook | www.rosiedehaas.nl

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s