Picknicken in Parijs

IMG-20150831-WA0023Twee weken geleden bezocht ik samen met een vriendin Parijs. Dit keer zonder vooropgezet plan. Zonder research vooraf naar duurzame eettentjes. En zonder het voornemen om een blog te schrijven over de groene hotspots. Het resultaat?

Pure ontspanning, geen stress, 3 leuke groene hotspots én inspiratie voor deze nieuwe blogpost. Niet verkeerd dat ‘los laten’.

Dus ook zonder een goede voorbereiding, loop ik gewoon tegen mooie duurzame initiatieven aan. Parijs is een prachtige stad. Mooie gebouwen, romantische pleinen, en gezellige parken. De ideale ingrediënten voor een pique-nique Parisien. Wie als een echte local van deze stad wil genieten, verplaatst zich met een flesje wijn en wat hapjes naar een van de mooie parken om vervolgens in de zon te genieten van het Franse leven. Lekker low buget en super gezellig. En dat doe je dan natuurlijk wel in stijl, met een groen tintje.

Tips voor een groene pique-nique Parisien:

Caussus
IMG-20150822-WA0015
Dit is de allerleukste winkel van Parijs! Hier haal je lekkere hapjes en wijnen voor je picknick. Als je de winkel binnenloopt ruikt het er heerlijk naar verse producten en krijg je de neiging om 3 picknickmanden te vullen en een koffer met souvenirs voor het thuisfront (of jezelf) mee naar huis te nemen. Je vindt hier kwaliteitswijnen en heel veel ingrediënten voor een hors-d’oeuvre. Kortom de ideale plek om inkopen te doen voor een Franse picknick. Bij Caussus hechten ze veel waarde aan de kwaliteit van de producten en stellen daarom hoge eisen aan hun leveranciers. De producten komen bij voorkeur van lokale Franse leveranciers. Deze leveranciers zijn niet allemaal biologisch, maar daarvan wordt wel verwacht dat ze respect voor dier en milieu hebben.
Meer informatie.

Exki
exki
Bij Exki kun je gezonde en duurzame kant- en klaar maaltijden kopen. Je kunt er terecht voor broodjes, soepen, salades, quiches maar ook lekkere taartjes! De basis principes zijn simpel: gezonde maaltijden die worden bereid met natuurlijke verse ingrediënten. Ideaal voor een goedkope lunch in het park. Alles wat je er koopt is seizoensgebonden en vrij van kunstmatige kleurstoffen. Een deel is fairtrade en biologisch. Exki wil zo min mogelijk impact hebben op het milieu en probeert de voetafdruk te verkleinen. Zo gebruiken ze o.a. milieuvriendelijke verpakkingen. Ik had zelf nog nooit van Exki gehoord, maar deze biologische fastfood keten heeft ook winkels in Nederland!
Meer informatie.

Merci
yellowtrace_Paris-Design-Week-2012_Merci-Concept-Store_28
De overige spullen voor je picknick (kleed, bordjes, bestek) haal je bij Merci. In dit miniwarenhuis vind je van alles: keukenartikelen, meubels, kleding. Hip en duurzaam is het motto. Een deel van de opbrengst gaat naar het goede doel.
Merci-Merci-Paris-1
Extra tip: beneden zit het Used Book Café met meer dan 10.000 boeken. Mocht het nou geen picknick-weer, zijn kun je hier op je gemak een kopje koffie drinken terwijl je een boek uit het café leest.
Meer informatie.

All set voor de picknick? Top! Nu nog een leuke locatie. We hebben heel wat mooie plekjes gezien, maar deze drie waren favoriet:

  1. Bij Île de la Cité, langs de oevers van de Seine.
  2. In Montmartre, voor de Sacre-Coeur.
  3. Place des Vosges.
Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s