Miss Brown’s Favourites: De Krat

kratfoto_home_1Niet meer nadenken over wat ik de komende week eens zal eten, of met 3 boodschappentassen slingerend naar huis fietsen. En niet langer meer verschillende winkels af om de goedkoopste duurzame aanbiedingen te scoren.

Dankzij mijn abonnement op de Krat eet ik tegenwoordig biologisch en volgens het seizoen. Ik betaal een vast bedrag per krat en het pakket wordt thuis afgeleverd. Ideaal!

Ik begon mijn allereerste blogpost een paar maanden geleden met een klein betoog over het doen van duurzame boodschappen. Mijn doel was om vaker te kiezen voor biologische en fairtrade producten, en het liefst zonder daarvoor meer te betalen. Eén van mijn oplossingen (nummer 5 om precies te zijn) was een abonnement op de Krat. Of ik écht goedkoper uit zou zijn, wist ik toen nog niet zeker. Inmiddels zijn we ruim 3 maanden verder, en kan ik met zekerheid zeggen: It’s a favourite! Dankzij mijn abonnement op de Krat zijn mijn maandelijkse uitgaven aan boodschappen gelijk gebleven (gemiddeld €40,- per week), en is het aantal fairtrade en biologische producten in mijn (koel)kast flink toegenomen.
de krat
Wat is de krat?
De krat is letterlijk een krat gevuld met eerlijke en goede producten: van het seizoen, lokaal gekweekt en duurzaam geproduceerd met respect voor mens, dier en milieu. Er zijn vier verschillende soorten kratten die je kunt afstemmen op de grootte van je gezin. De Krat wordt bij je thuis afgeleverd. Het bezorgmoment bepaal je zelf. Als je in Amsterdam woont kun je de krat zelf ophalen, dan krijg je € 4,- korting. Je kunt ook zelf bepalen hoe vaak je de krat per maand wilt ontvangen. Handig als je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Ook handig, iedere week krijg je per mail een aantal recepten toegestuurd ter inspiratie. Scheelt weer nadenken over het menu en je weet meteen wat je dan nog zelf in huis moet halen.
281kiesdekratdiebijjepast
Mijn ervaring

Omdat ik regelmatig ergens anders eet, heb ik gekozen voor een eenpersoons Weekendkrat Vega (met vis) die ik om de week ontvang. Voor een eenpersoonskrat betaal ik € 30,-. Deze Krat is gevuld met zo’n 15 biologische producten die rechtstreeks bij de boer vandaan komen. Denk aan brood, groenten, kruiden, zuivelproducten en vis. Je komt soms hele verrassende groenten tegen. Zo had ik laatst gele biet en paarse sperziebonen. Geen idee dat die groenten bestonden.

Met de ingrediënten uit de Krat lukt het mij meestal wel om 4 verschillende gerechten te maken. En hoewel mijn Krat gevuld is met producten voor 1 persoon, heb ik vaak genoeg ingrediënten voor een maaltijd voor 2 personen. Die extra maaltijden vries ik lekker in waardoor ik ook vaak de week erna nog van mijn krat kan genieten.
inhoud krat
Aanvullend moet ik natuurlijk wel nog wat boodschappen doen. Afhankelijk van hoe mijn week eruit ziet en wat er in de Krat zit, ben ik per week dan ongeveer nog € 25,- kwijt aan boodschappen. Denk bijvoorbeeld aan tussendoortjes, fruit, koffie, thee en wasmiddel.

Alternatieven
Je ziet steeds vaker soort gelijke initiatieven ontstaan die inspelen op ons drukke bestaan. Niet alle initiatieven zijn echter duurzaam. Het meest bekende voorbeeld is misschien wel de Hello Fresh box, die je tegenwoordig in iedere reclame op tv voorbij ziet komen. Hello Fresh is echter geen duurzaam alternatief. Initiatieven die wel duurzaam zijn, zijn de Beebox en BeterBio.
de krat4
Miss Brown’s Favourite

Zelf hou ik het lekker bij de Krat. Naast mijn conclusie dat het biologisch boodschappen doen betaalbaar maakt, vind ik het natuurlijk ook wel heel erg luxe. Ik mis het sjouwen van mijn boodschappentassen dan ook totaal niet. Daarnaast vind ik ze bij de Krat ontzettend klantgericht. UITSTEKENDE service (ja mét hoofdletters). Tot slot vind ik het flexibele abonnement erg handig. Zonder problemen kan ik een week overslaan en ze hanteren verder geen opzegtermijn. Kortom, probeer eens een proefabonnement van 2 kratten!

Meer informatie

www.dekrat.nl
de krat 2

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s