Hotspot: Scandinavian Embassy

scandinavianembassy.-750x420-1407246851Leuk al die Scandinavische hotspots uit mijn vorige blogposts, maar erg veel heb je er natuurlijk niet aan als je in Nederland zit. Nu heb ik goed nieuws voor iedereen die niet binnenkort naar de Nordics vertrekt, maar wel graag een keer wil lunchen of koffie drinken in Scandinavische sferen. In Amsterdam heb ik namelijk een héél leuk alternatief gevonden: Scandinavian Embassy.

Midden in Amsterdam vind je aan het Sarphatipark (nummer 3) een klein stukje Scandinavië. Scandinavian Embassy is een café waar de gezonde én duurzame Scandinavische keuken centraal staat. Alle producten worden zorgvuldig uitgezocht op kwaliteit, zijn seizoensgebonden en staan alleen op de kaart als ze verkrijgbaar zijn in, hoe kan het ook anders, Scandinavië.

Filterkoffie
Bij Scandinavian Embassy is koffie drinken een ware beleving. Dankzij de skills van koffie expert Nicolas Castagno, die in 2013 de Brewers Cup* in Zweden won, ben je verzekerd van heerlijke koffie. Bestel de filterkoffie, die wordt geserveerd in een karaf op een houten plank. Erg lekker. Door gebruik te maken van verschillende brouwmethodes weten ze bij Scandinavian Embassy van elke koffie de unieke smaken naar boven te brengen en dat pérfect te combineren met Scandinavische gerechten. De koffie die ze serveren komt van kleine koffiebranderijen uit Scandinavië en is duurzaam, fairtrade of direct trade.
filterkoffie
Ontbijten als een keizer

Naast koffie drinken, kun je bij Scandinavian Embassy ook terecht voor een stevig ontbijt of lunch. Na lang twijfelen (geen grote kaart, maar wel bijzondere gerechten) ging ik uiteindelijk voor het Deense brood met gepocheerd ei en zalm. Mijn bord was zo perfect opgemaakt, dat ik het eigenlijk zonde vond om op te eten. Het leek wel alsof ik naar een pagina in een food magazine zat te kijken. En het zag er niet alleen mooi uit, het smaakte net zo lekker. Zo lekker dat ik vorige week een poging heb gedaan om het thuis na te maken. Uiteraard geen succes: eieren pocheren is niet mijn ding.

Bijzondere smaakcombinaties
Dat je koffie niet alleen kunt combineren met zoetigheid bewijzen ze hier. Nu ben ik normaal gesproken helemaal geen fan van het drinken van koffie bij mijn ontbijt of lunch, maar chef Rikard stond erop dat ik de filterkoffie zou proeven in combinatie met mijn gepocheerde eieren. Dat zou namelijk een perfecte smaakcombinatie zijn. En daar draait het dan ook om bij Scandinavian Embassy. Alle smaken zijn perfect op elkaar afgestemd, waardoor je de perfecte en meest bijzondere combinaties tussen eten en koffie krijgt.
ontbijt
Nog voordat ik kon tegensputteren stond er een klein kopje koffie voor mijn neus. En dus schoof ik braaf mijn versgeperst sapje aan de kant om die beroemde filterkoffie die zo zacht van smaak zou zijn te proeven in combinatie met mijn gerecht. En inderdaad: Heerlijk!

Een stukje Scandinavië in Amsterdam
Ben je na het lezen van mijn vorige blogposts benieuwd geworden naar de Scandinavische keuken en cultuur? Dan moet je zeker een bezoek brengen aan Scandinavian Embassy in Amsterdam. Met de warme uitstraling, de houten meubels, de lichte muren én de heerlijke koffie, waande ik me heel even terug in Noorwegen. Inclusief de Scandinavische prijzen trouwens. Reken er op dat je voor een lunch al snel € 15,- kwijt bent. Maar dat is het absoluut waard. Bovendien, een ticket naar Oslo is duurder. Dus eigenlijk is dit een low budget manier om kennis te maken met de authentieke Scandinavische keuken en je even te wanen in Scandinavische sferen. Toch?
Scandinavian-Embassy-Amsterdam-0095-740x463
Meer info: www.scandinavianembassy.nl

* de Brewers Cup is dé wedstrijd waarbij het brouwen van filterkoffie als ambacht centraal staat.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s