Hotspot: Restaurant Instock in Amsterdam

Instock 1Je bent jong en je wilt wat. Een nieuwe uitdaging, carrière maken, jezelf ontwikkelen. Tegelijkertijd wil je ook iets bereiken, iets ‘goeds’ doen. Bijvoorbeeld voedselverspilling tegengaan. Dan kun je natuurlijk een blog beginnen zoals ik. Waarop je iedere week een verhaaltje post over een groenere lifestyle.  

En waarmee je wil laten zien dat duurzaamheid vooral heel hip enhappening is. Maar je kunt het ook gewoon groots aanpakken: Bijvoorbeeld met een eigen restaurant in Amsterdam waar je voedselverspilling letterlijk op de kaart zet.

Dat heeft een oud-studiegenootje van mij vorig jaar gedaan. Samen met 3 collega’s merkte ze tijdens haar werk op het hoofdkantoor en in de winkel van Albert Heijn op, dat er aan het einde van de dag vaak eten overblijft wat niet meer verkocht wordt. Dat gaat dan om brood van een dag oud of groenten en fruit dat er minder mooi uitziet. Zonde vonden zij. Want deze producten kun je nog prima gebruiken. Bijvoorbeeld om mee te koken in een restaurant. Ze schreven een ondernemersplan en mochten dit presenteren bij de directie van Albert Heijn. Het resultaat: Instock. Cool bedacht, toch?!
Instock 2
Voedselverspilling op de kaart
Zwaar onder de indruk van dit geweldige idee (waarom bedenk ik zelf niet zoiets) ben ik daar samen met een vriendin een hapje gaan eten. Het is mooi weer, dus we drinken eerst buiten een wijntje op het gezellige terras. Terwijl wij genieten van de zon (en ons wijntje), legt het meisje dat onze bestelling opneemt uit waar Instock voor staat: Bij Instock gebruiken ze zoveel mogelijk producten die anders weggegooid zouden worden. Het gaat dan om producten zoals brood, groenten, fruit en bijvoorbeeld aardappelen die om bepaalde redenen niet meer verkocht worden. Deze producten worden niet meer weggegooid, maar iedere ochtend door de chefs van Instock afgehaald bij verschillende leveranciers.

What’s Instock?
Als je ’s morgens pas op pad gaat om het overgebleven eten van de dag ervoor op te halen, weet je dus nooit van te voren wat er die dag op het menu staat. Respect voor de chefs die hier iedere dag een ander menu op tafel weten te zetten. Voor sommige mensen misschien wat spannend, ik vind het echt ideaal. Nu hoef ik tenminste niet 20 minuten na te denken over wat voor voorgerecht, hoofdgerecht en nagerecht ik zal nemen. Voor €22,50 heb je een driegangendiner bereid met de producten die op dat moment ‘Instock’ zijn. Ook de drankjes komen trouwens van partijen die niet geschikt zijn voor de verkoop. Zo was onze wijn afkomstig van een partij waarbij de doppen (bij het openen van de flessen) doordraaiden. Leuke details die net weer even wat extra’s aan je avondje uit-eten geven.
instock 4
Groene hotspot
Voor mensen die graag low budget uit eten gaan én het leuk vinden om verrast te worden, is Instock een aanrader. Deze groene hotspot zit op een leuke locatie, is gezellig ingericht en wat mij betreft een must go! Je kunt er trouwens ook ontbijten en lunchen voor een heel leuk prijsje. Zorg er wel voor dat je op tijd reserveert. Meer info: www.instock.nl.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s