Inspirerend Istanbul

Istanbul bosporusEven dacht ik dat het me nooit zou lukken om een blogpost over groene hotspots in Istanbul te schrijven. Toen we op dag 3 nog steeds geen leuke groene tentjes tegen waren gekomen, sloeg mijn relaxte vakantiestemming om in stress. Het leek wel alsof  ze in Istanbul nog nooit van ‘eco friendly’ of  ‘fairtrade’ hadden gehoord. Waarom had ik ook al weer aangekondigd dat mijn volgende post over hotspots in Istanbul zou gaan?
Istanbul
Gelukkig had ik tijdens deze trip een paar missers met het kaartlezen. Die missers brachten ons uiteindelijk op een paar leuke plekken waar we een  aantal onverwachte hotspots hebben gevonden. Dus ga je binnenkort een keer naar Istanbul? Dan kan ik je zeker aanraden om een bezoekje te brengen aan:

Pür Cihangir
cihangir
De verkeerde straat inlopen kwam ons dit keer erg goed uit. Anders hadden we nooit tegen dit schattige koffietentje in Beyoğlu aangelopen. Je kunt hier wat eten en drinken, en ze verkopen leuke woonaccessoires. De Simon Lévelt koffie is biologisch en verder worden alle lekkernijen bereid met biologische producten uit de streek.
Adres: Havyar Sokak 34 

Balya Organik Health Food Store
bayla
Bij Balya Organik vind je biologische, fairtrade en zelfs veganistische etenswaren en eko-must-haves. Als Hollander natuurlijk wel even gecheckt of het hier nou goedkoper is dan in Nederland. Helaas, de prijzen zijn hetzelfde. Misschien maar goed ook, want ik kreeg mijn trolley de laatste dag met moeite dicht.
Adres: Defterdar Yokuşu Batarya Sok. 16/A 

Parsifal
Parsifal
Na 3 dagen lang iedere middag en avond vlees te hebben gegeten, waren we de Turkse vleesgerechten een beetje zat. Op aanraden van een oud-collega zijn we de straat Kurabiye Sokak ingelopen op zoek naar de vegetarische restaurants Parsifal en Zencefil. Omdat we bij Zencefil geen mensen binnen zagen zitten, hebben we uiteindelijk wat gegeten bij Parsifal. Misschien waren mijn verwachtingen iets te hoog of heb ik het verkeerde gerecht gekozen, maar eerlijk gezegd heb ik wel eens lekkerder gegeten. Omdat mijn partner in crime echter zo heeft genoten van haar pasta, vind ik het toch de moeite waard om ze te noemen. Maar loop vooral ook even naar de overkant van de straat om een kijkje te nemen bij Zencefil. Zag er erg leuk uit!
Adres Parsifal: Kurabiye Sokak No.9/A 
Adres Zencefil: Kurabiye Sokak No. 8 

Kahve 6
kahve6_
Onze laatste ochtend zijn we begonnen met een Turks ontbijt bij Kahve 6. Op het menu vind je Turkse gerechten die bereid worden met lokale, biologische seizoensproducten. Als je doorloopt naar achteren kom je in een idyllische tuin terecht en krijg je het idee dat je in een kleine oase bent beland. Tussen het groen kun je uitstekend genieten van een verse jus en een lekker ontbijt.
Adres: Akarsu Caddesi, Anahtar Sokak 15 

Kağıthane
house of paper
Echt een groene hotspot mag ik Kağıthane (house of paper) misschien niet noemen. De meeste spullen die ze hier verkopen zijn namelijk gemaakt van papier. Maar omdat ik dit een van de allerleukste winkeltjes in Istanbul vind en de ontwerpster wel degelijk haar best doet om rekening te houden met het milieu, verdient deze shop toch een plekje op mijn blog. De meeste producten zijn gemaakt van gerecyclede materialen en een aantal notebooks zijn gemaakt van 100% gerecycled papier. Ben je op zoek naar een origineel cadeau? Ga hier heen. Je vindt hier de allerleukste hebbedingen zoals grappige boekjes, kaarten en accessoires voor in huis. Veelal geïnspireerd op de stad en met heel veel humor. Dit is zo’n winkel waar je bij binnenkomst heel goed weet dat je niks nodig hebt, maar waar alles zo leuk is dat je toch met 10 items de deur uitloopt. Althans wij dan.
Adres: Fransız Geçidi 11 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s