4 keer verantwoord afhalen in Alkmaar

VERSSoms heb je van die dagen dat je gewoon geen zin hebt om te koken. Vandaag is zo’n dag. Mijn week zit erop en om mijn weekend in te luiden heb ik mezelf getrakteerd op een biologische afhaalmaaltijd van Vers aan de Stationsweg in Alkmaar. 

Het lijkt wel een nieuwe trend in Alkmaar. Alle ‘nieuwkomers’ kiezen ervoor om hun gerechten te bereiden met duurzame biologische producten. Helemaal top natuurlijk! Het afgelopen jaar heb ik 4 leuke tentjes ontdekt waar je (gezonde) biologische maaltijden kunt afhalen. Dus heb je een keer geen zin om te koken? Kies dan eens voor een van deze groene toppers. Extra groen: deze tentjes bezorgen niet. Dus je moet er zelf (met de fiets) op uit!

Vers
VERS
Naast het station vind je Vers. Tot 20.00 uur kun je hier terecht voor hamburgers, wraps, pasta of een salade. Ze gebruiken alleen biologische producten die (zoveel mogelijk) uit de streek komen. Wanneer je ze van te voren even belt, zorgen ze dat de bestelling voor je klaar staat. Je kunt ze tegenwoordig zelfs whatsappen!

Prijs vanaf € 6,-
Open tot 20.00 uur
Adres Stationsweg 41 in Alkmaar
www.versetenendrinken.nl

Soepp
Soepp
Als ik geen zin heb om te koken, maar wel graag gezond wil eten ga ik langs bij Soepp. Hier kun je terecht voor heerlijke soepen. De soepen worden iedere dag bereid met biologische ingrediënten. Je krijgt de soep mee naar huis met een stuk spelt/desem en zelfgemaakte humus of kruidenboter. Iedere dag staan er 3 tot 5 nieuwe soepen op het menu.

Prijs € 6.50
Open tot 19.00 uur
Adres Hekelstraat 31 in Alkmaar
www.soepp.nl

Thups
Thups
Hier haal je de allerbeste pizza van Nederland (pizza Falorni met witte truffel salami). Wat zeg ik? Van Europa! De eigenaar deed onlangs mee aan het Europees kampioenschap pizzabakken en behoort tot de beste pizzabakkers van Europa. De pizza’s van Thups zijn bereid met verse en biologische producten.

Prijs vanaf € 6,50
Open tot 22.00 uur
Adres Houttil 38-40
www.thups.nl

Cantina Sol
cantina sol
Het restaurant Cantina Sol bestaat helaas niet meer, maar Joke biedt nog regelmatig haar biologische maaltijden aan via Thuisafgehaald. Ze kookt met producten uit haar eigen moestuin en kiest anders voor producten van lokale leveranciers.

Prijs € 7,75
Geen vaste openingstijden, je kunt op verzoek een maaltijd aanvragen
Maaltijden van Cantina Sol

Mis je een afhaalrestaurant? Laat het me dan vooral weten.

Advertenties

2 gedachtes over “4 keer verantwoord afhalen in Alkmaar

    1. Wat leuk! Dankjewel:) Een soort van nieuwe hobby. Ik dacht als ik toch op zoek ga kan ik net zo goed anderen daarin meenemen en inspireren om mee te doen! Mocht je nog leuke tips hebben, hoor ik het graag!

      Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s