Oslo Hotspots: Frøken Brun er blitt grønn

OsloVorig weekend ben ik verliefd teruggekomen uit Noorwegen. Nee, ik heb helaas geen knappe Viking aan de haak geslagen. Ik ben verliefd geworden op het land. Verliefd op de natuur. En smoorverliefd op de stad Oslo!

Samen met een vriendin ben ik voor het eerst in Scandinavië geweest. Op nog geen 1,5 uur vliegen van Amsterdam ligt in een prachtig Fjord, het Noorse Oslo verborgen. Omdat het mij heel leuk leek om Miss Brown’s hotspots een Europees tintje te geven, hadden we dat weekend een missie. Ons weekend stond naast sight seeing ook in het teken van een zoektocht naar de leukste groene hotspots in de stad. Of het gelukt is? Wij vinden van wel!
Oslo 2
Baker Hansen
Baker Hansen
Duurzame bakkerijen in Oslo zijn hip! Bij Baker Hansen kun je genieten van glutenvrije eco-producten en fairtrade koffie. De vitrine ligt vol met zoete lekkernijen! Ik heb dat weekend een verslaving ontwikkeld voor de Noorse kaneel- en amandelbroodjes. Zeker de moeite waard om al je gezonde principes even voor opzij te zetten. Baker Hansen heeft meerdere vestigingen in de stad, dus je loopt er ongetwijfeld tegenaan!
Www.bakerhansen.no

Kolonihagen
Kolonihagen
Verborgen in de wijk Frogner vind je dit romantische restaurantje. Je komt er bijna geen toeristen tegen. Ideaal dus voor mensen die zich graag tussen de locals begeven. De Noorse gerechten zijn bereid met pure biologische ingrediënten.
Adres: Frognerveien 33
Www.kolonihagen.no

Godt brød
Godt brod
Op onze laatste ochtend hebben we ontbeten bij Godt brød. An other bakery die je op meerdere plekken in Oslo tegenkomt. Sinds 1995 gebruiken ze bij Godt brød alleen nog maar ecologische ingrediënten. Alles wordt ter plekke gebakken en bereid. De prijzen liggen hier trouwens een stuk lager. Voor 2 grote koppen groene thee en 2 Noorse zoete broodjes waren we €9,- kwijt. Voor Noorse begrippen is dat een koopje!
www.godtbrod.no

Cafe Alfred
Cafe alfred
Je zou er zo voorbij lopen, een onopvallend restaurant, gevestigd in het Nobel Peace Center. Hoewel ik niet heel warm wordt van de inrichting, is dat zeker geen reden om dit café over te slaan. Wat kun je daar lekker lunchen! Op de kaart staan duurzame Scandinavische gerechten die bereid worden met seizoensproducten. Wel prijzig. Je betaalt ongeveer € 20,- voor een lunch.
Adres: Rådhusplassen
Website

Mathallen
Mathallen
De Mathallen vind ik een beetje een combinatie van de Amsterdamse Foodhallen en de Rotterdamse Markthal. Er heerst een gezellig sfeer en je vindt er veel lokale producten van kleinschalige producenten. Zij vertellen je met liefde hoe hun producten gemaakt worden. Je moet wel even goed opletten, niet alles is ecologisch. Mathallen is een leuke plek om je souvenirs te kopen.
Adres: Maridalsveien 17
www.mathallenoslo.no

Volgend weekend ga ik naar Istanbul. Ik ben benieuwd of ik daar net zulke leuke hotspots tegenkom als in Oslo!

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s