Mijn 3 favoriete kookboeken met een groen tintje

CookingIk heb een kookboekenverslaving. Ik vind het heerlijk om met een kop thee op de bank mijn kookboeken door te bladeren, op zoek naar lekkere recepten die ik kan uitproberen. In mijn kast staan om precies te zijn 29 kookboeken.

En hoewel ik laatst al een aantal exemplaren heb weggegeven, heb ik mijn verzameling inmiddels weer uitgebreid. Het is net zoiets als met schoenen denk ik. Ik weet altijd wel een (goede) reden te bedenken waarom ik het nodig heb. Ik bedoel, voor ‘Miss Brown goes Green’ is het toch wel een must dat ik weet hoe ik dan precies green moet koken. Toch?

Mijn 3 favorieten kookboeken van dit moment staan dan ook in het teken van verantwoord koken. Ze bevatten naast groene recepten ook nog eens leuke achtergrondverhalen. Leuk om iemand of jezelf cadeau te doen!

De groene Garde
De Groene Garde
In dit kookboek vind je heel veel vegetarische en veganistische recepten. Dus voor wie minder vlees wil eten en inspiratie nodig heeft voor een lekkere én voedzame maaltijd, is dit boek een absolute aanrader.

Good Food
Good Food
Puur en gezond eten, zonder E-nummers en andere toevoegingen, staat centraal in dit kookboek. De focus ligt hier niet alleen op duurzaam eten, maar ook op gezond eten. Helemaal leuk vind ik het weekschema met ontbijt-, lunch-  en dinerrecepten.

Het Hollands maandkookboek
Het Hollands Maandkookboek
Dit boek staat vol recepten met, jawel, producten uit eigen land. Het boek geeft de recepten weer per maand en laat zien welke groenten, fruit, kruiden, vis en wild die je die maand verantwoord kunt eten.

Nu zijn er natuurlijk nog véél meer leuke kookboeken die in het teken staan van gezond en duurzaam koken. Heb jij favorieten?

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s